AZERBAYCAN TİCARET HEYETİ

Ekleme Tarihi 26.07.2024

BAKÜ TİCARET HEYETİ
İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi ve Ostim Dış Ticaret Koordinatörlüğü ile birlikte organize ettiğimiz Bakü Ticaret Heyeti programını başarıyla tamamladık. 22 firma ve toplamda 29 kişiyle gerçekleştirilen heyetin ilk durağı KOBİA idi. KOBSKA ve KOBİA ile birlikte organize edilen programda KOBSKA başkanı, KOBİA Başkan Yardımcısı, ATİB Başkanı, İŞİM Küme Başkanı ve OSTİM Dış Ticaret Koordinatörünün açılış konuşmalarından sonra 100’e yakın Azeri firma ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Ardından Azerbaycan’ın en büyük müteahhitlik firmalarından Kristal Abşeron ziyaret edildi. Projeleri hakkında bilgi alındı ve tedarik ekibine firmalarımız üretim kabiliyetlerini anlattı. Akşam tüm heyetle birlikte Azeri işadamlarını da davet ettiğimiz gala yemeği ile programın ilk günü tamamlandı.
İkinci gün Bakü’de kurulan ve çalışmaları devam eden Türk Ticaret Merkezi ziyaret edilerek, merkez hakkında bilgiler alındı. Yine Azerbaycan’ın büyük müteahhitlik firmalarından Huner Grup ziyaret edildi. Huner Grup yönetim kurulu başkanın bizzat katıldığı programda, Holdingin faaliyetleri hakkında bilgiler edinildi ve firmalarımız kendini tanıtma imkânı buldu. Ardından Gemza Holding’in üretim tesisi gezildi. Firmalarımız tedarik anlamında nasıl destek verebileceklerini paylaştılar. İkinci günün son durağı Azerbaycan Türk İş Adamları Birliği (ATİB) ziyaret edildi.
Son gün Türk Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek sektör hakkında kendilerinden ve Ticaret müşavirlerimizden bilgiler aldık. Yoğun programları arasında bizlere vakit ayıran büyükelçimiz Cahit Bağcı’ya teşekkür plaketini takdim ettik.
Kısa ve yoğun geçen programın katılımcı tüm firmalarımıza hayırlı olmasını diler, bu programa destek olan KOBSKA ve KOBİA yöneticilerine ve ekibine teşekkür ederiz.

İlgili Görseller